Etusivu
Takaisin
20.04.2012

Maatiaisohra 'Jorma' Heikin lähiruokaa-ohjelmassa LIVillä
Maatiaisohra 'Jorma' Heikin lähiruokaa-ohjelmassa LIVillä

Keski-Karjalassa Kesälahdella Luomutila Laitisilla on pitkään viljelty kuoretonta maatiaisohraa. Tämä 'Jormaksi' rekisteröity ohra edustaa erittäin vanhaa suomalaista viljelyperinnettä. Se on jäljitetty vanhoista jyvänäytteistä Rautalammin maatiaisohraksi, jota tiedetään viljellyn 1600-luvulla Savossa. Tiettävästi tämä on ainoa kuoreton maatiaisohrakanta, jota yhä viljellään Suomessa. 

Jorma-ohra soveltuu perinteisiin karjalaisiin leivonnaisiin ja ruuanlaittoon, mutta myös uudenlaisiin keitoksiin ja leipomuksiin, kuten ohrarisottoon ja pikkuleipiin.

Lisää tietoa, reseptejä ja TV-kuvaa Jorma-ohrasta Heikin lähiruokaa -jaksosta sekä MaatiaisTietoPankista.


Luonnonvarakeskus (Luke), puhelinvaihde 029 532 6000, etunimi.sukunimi@luke.fi
© Luke 2015