Language selection:
På svenska
|
In English
Haku
Etusivu
Luken etusivu
Kasvigeenivaraohjelma
MaatiaisTietoPankki
Etusivu > Tietopaketit > Kasvigeenivarat > MaatiaisTietoPankki > Viljat
Viljat

Kuva: Yrjö Tuunanen/MTT arkisto
Vilja on ollut suomalaisten ravitsemuksen perusta jo satojen vuosien ajan, ja se turvasi kansan ravinnonsaannin myös pula-aikoina. Vilja on yhä keskeinen osana suomalaista ruokavaliota. Suomessa on kenties maailman rikkain leipävalikoima. Maamme sijainti itäisen ja läntisen leipäkulttuurin kohtauspisteessä on antanut meille vaikutteita molemmista kulttuureista.

Vilja on ollut myös kotieläintuotannolle ensiarvoisen tärkeä. Esimerkiksi kaura on ollut hevosvoiman aikakaudella öljyyn verrattava energialähde.

Esittelemme viljojen - rukiin, ohran, kauran ja vehnän - suomalaisia maatiaiskantoja ja vanhoja lajikkeita.

Kustakin viljalajista ja sen maatiaisista ja vanhoista lajikkeista löytyy lisätietoja ja suurimmasta osasta myös valokuvia linkkien takaa.

Leipätiedotus ry »
Luonnonvarakeskus (Luke), puhelinvaihde 029 522 6000, etunimi.sukunimi@luke.fi
© Luke 2015