Language selection:
På svenska
|
In English
Haku
Etusivu
Luken etusivu
Kasvigeenivaraohjelma
MaatiaisTietoPankki
Etusivu > Tietopaketit > Kasvigeenivarat > MaatiaisTietoPankki > Mistä maatiaiskasveja saa? > Suomen Siemenperunakeskus Oy
Maatiaisperunan siemenmukuloita Suomen Siemenperunakeskuksesta
Hilkka Ojanperä ja Eira Manninen/SPK
Kuva: Hilkka Ojanperä ja Eira Manninen/SPK
Peruna on herkkä taantumaan lukuisten perunatautien vuoksi, siksi sadon tuoton ja laadun varmistamiseksi on hyvä käyttää tarkistettua siemenperunaa.

Suomen Siemenperunakeskus Oy huolehtii siitä, että suomalaisilla perunantuottajilla on käytettävissään tervettä, lajikeaitoa ja kasvuvoimaista siemenperunaa. Siemenperunakeskus sijaitsee Pohjois-Pohjanmaan rannikkoseudulla keskuspaikkanaan Tyrnävä.

Siemenperunakeskuksella on myös maatiaisperunoita perussiementuotannossa. Puikulasta ja Blue Congosta voi ostaa tarkastettua tervettä siemenperunaa. Niitä voi tiedustella paikallisista maatalous- ja puutarhaliikkeistä.

Siemenperunakeskuksen kanssa on mahdollista myös sopia eräiden muidenkin maatiaisperunoiden ja vanhojen lajikkeiden terveiden siemenmukuloiden tuottamisesta. Siemenmukuloiden tuottamiseen kuluu aikaa noin vuosi, joten kannattaa olla aikaisessa vaiheessa yhteydessä Siemenperunakeskukseen.

Suomen Siemenperunakeskus Oy »
Luonnonvarakeskus (Luke), puhelinvaihde 029 522 6000, etunimi.sukunimi@luke.fi
© Luke 2015