Language selection:
På svenska
|
In English
Haku
Etusivu
Luken etusivu
Kasvigeenivaraohjelma
MaatiaisTietoPankki
Etusivu > Tietopaketit > Kasvigeenivarat > MaatiaisTietoPankki > Mistä maatiaiskasveja saa? > Pohjoismainen geenivarakeskus
Siementen tilaaminen Pohjoismaiden Geenivarakeskuksesta
Suomalaisten viljelykasvien siemeniä ja perunamukuloita voi tilata Pohjoismaisesta Geenivarakeskuksesta Ruotsista.

Pohjoismainen Geenivarakeskus toimittaa siemeniä pääasiallisesti tutkijoiden ja kasvinjalostajien käyttöön sekä opetustarkoituksiin, mutta myös maatiaiskasvien suojelun harrastajat voivat saada niitä. Geenivarakeskus pystyy toimittamaan pieniä määriä lisäysaineistoa: pienen siemenpussin tai muutaman perunamukulan.

Pohjoismaisen Geenivarakeskuksen informaatiojärjestelmä SESTO tarjoaa tietoa kaikista geenivarakeskukseen talletetuista pohjoismaisista ja suomalaisista siemenistä. Jokainen haluava voi tehdä hakuja järjestelmästä. Tietojärjestelmä on kehitetty alun perin geenipankin omaa tiedonhallintaa varten ja siksi sen käyttö vaatii hieman harjoittelua. Tämän sivun lisätietoja kohdasta löydät SESTO:n suomenkieliset käyttöohjeet.

Olemme tiedonetsinnän helpottamiseksi koonneet Pohjoismaisessa Geenivarakeskuksessa pitkäaikaissäilytyksessä olevat suomalaiset maatiaiskasvit ja vanhat kauppalajikkeet viljakasveista ja perunoista. Listat löytyvät kunkin kasvilajin esittelyn kohdalta.

Kaikista maatiaiskannoista ei ole kovinkaan paljoa tietoa, esimerkiksi puutteellisia tietoja on näytteen keräyspaikkakunnista. Suomen kansallinen kasvigeenivaraohjelma yhteistyössä Pohjoismaisen Geenivarakeskuksen kanssa täydentää tietoja siltä osin kuin se on mahdollista.

Tästä linkistä pääset geenivarakeskuksen sähköiselle siementilauslomakkeelle. Tilausta tehdessä tulee lukea nk. materiaalinsiirtosopimus (Material Transfer Agreement) ja hyväksyä sen ehdot tilausta tehdessä.

 

Suomenkieliset ohjeet SESTO hakua varten PDF »
Luonnonvarakeskus (Luke), puhelinvaihde 029 522 6000, etunimi.sukunimi@luke.fi
© Luke 2015