Language selection:
På svenska
|
In English
Haku
Etusivu
Luken etusivu
Kasvigeenivaraohjelma
MaatiaisTietoPankki
Etusivu > Tietopaketit > Kasvigeenivarat > MaatiaisTietoPankki > Mistä maatiaiskasveja saa?
Mistä maatiaiskasveja saa?
Maatiaiskasvien ja vanhojen lajikkeiden nykyviljelyn pullonkaulana on siementen ja taimien saatavuus.

Kokoamme niitä siemenliikkeitä, yhdistyksiä ja taimistoja yhteistietoineen, joilta voi hankkia suomalaisten maatiaiskasvien ja vanhojen lajikkeiden siemeniä ja taimia.

Lisäksi ohjeistamme, kuinka tilata siemeniä ja siemenperunoita Pohjoismaisesta Geenivarakeskuksesta. MaatiaisTietoPankista löytyy yksityiskohtainen listaus geenivarakeskuksen suomalaisesta maatiaiskasviaineistosta helpottamaan tilauksen tekemistä.

Listat löytyvät kukin kasvilajin esittelyn kohdalta. Lisäksi kunkin kasvilajin kohdalta on löydettävissä myös ne vanhat suomalaiset lajikkeet, jotka ovat pitkäaikaissäilytyksessä Pohjoismaisessa Geenivarakeskuksessa.

Virallisessa kasvilajikeluettelossa olevista nurmikasvien, viljakasvien ja perunan maatiaiskannoista on saatavissa tarkastettua kylvösiementä ja siemenperunaa maatalous- ja puutarhaliikkeistä. Suomen Siemenperunakeskus tuottaa tervettä siemenperunaa Puikulasta ja Blue Congosta ja on mahdollista sopia myös monien muiden maatiaisperunoiden ja vanhojen perunalajikkeiden terveiden siemenmukuloiden tuottamisesta.

Alkuperäiskasvirekisterin nurmi- ja viljakasvien maatiaiskannoista ja vanhoista lajikkeista on niin ikään saatavissa tarkastettua siementä.

 

Kasvilajikeluettelo 2008 »
Luonnonvarakeskus (Luke), puhelinvaihde 029 522 6000, etunimi.sukunimi@luke.fi
© Luke 2015