Language selection:
På svenska
|
Haku
Luken etusivu
Kasvigeenivaraohjelma
Etusivu > Tietopaketit > Kasvigeenivarat > Jokioisten geenivara-alueet
Tutustu Jokioisten kasvigeenivara-alueisiin!

Kuva: Mia Suominen

Suomen kansallinen kasvigeenivaraohjelma toimii Luken kampuksella Jokioisilla. Alueen rikasta kasviperintöä, MTT:n kasvinjalostusta ja kulttuuriorihistoriallisesti arvokasta kartanopuistoa hyödyntäen suomalaisia kasvigeenivaroja esitellään kolmessa eri kohteessa: Jokioisten kartanopuistossa, Wendlan puutarhassa ja Ferrarian rinteessä.

  • Jokioisten kartanopuistossa tulija saa tutustua sekä hedelmäpuihin että koristekasveihin niiden alkuperäisessä kasvuympäristössä. Kasvit esitellään puistopolun varrella nimikyltein. Kasveihin ja alueen rakennuksiin voi tutustua kartanopuiston nettisivuilta saatavan kirjallisen materiaalin avulla.
  • Wendlan puutarha esittelee kartanon vanhoja puutarhakasveja ja MTT:ssä tutkittuja kestäviä FinE-hedelmäpuita sekä marja- ja koristepensaita. Alueella on muitakin kansallisia geenivaroja, esimerkiksi kokoelma japaninruusukvitteneitä. Pääosa kasveista on merkitty nimikylteillä.
  • Ferrarian rinne eli nk. syötävien kasvien puisto on Jokioisten kunnan ja MTT:n yhteistyössä vielä perusteilla oleva puistoalue Loimijoen varrella. Alueelle istutetaan eri marja- ja hedelmäpuulajeista eri lajikkeita ja kantoja ilmentämään lajien sisäistä monimuotoisuutta. Puistossa vierailijat voivat maistella esimerkiksi eri tyrnilajikkeiden marjojen makua ja silmäillä niiden erilaisia kasvutapoja sekä ulkomuotoa.

 

 

Jaa |
Luonnonvarakeskus (Luke), puhelinvaihde 029 522 6000, etunimi.sukunimi@luke.fi
© Luke 2015