Language selection:
På svenska
|
In English
Haku
Etusivu
Luken etusivu

Hankkeet
Foodchain
Etusivu > Hankkeet > Foodchain
Foodchain - ympäristövaikutukset ruokakorissa

Hankkeessa kehitetään yhteistyössä alan yritysten kanssa modernin tuotelähtöisen ympäristöhallinnan osaamista ja työkaluja sekä sovelletaan niitä pellolta pöytään -tuotantoketjujen ekotehokkuuden kasvattamiseksi osana kansallista elintarviketalouden laatustrategiaa.

Hanke tuottaa todellisiin elintarvikkeiden tuotantoketjuihin, toimintoverkkoihin perustuvaa elinkaaripohjaista ympäristötietoa keskeisistä kansallisista elintarvikeryhmistä ja tuotteista. Tietoja hyödynnetään ketjun toimijoiden parannustoimien kohdentamisessa. Koko elinkaaren kattavat tuotteiden ympäristövaikutustiedot soveltuvat myös kuluttajien ostovalintojen päätöksenteon tueksi.

Lisätietoja: projektipäällikkö, vanhempi tutkija Juha-Matti Katajajuuri tai professori Sirpa Kurppa.

Luonnonvarakeskus (Luke), puhelinvaihde 029 522 6000, etunimi.sukunimi@luke.fi
© Luke 2015