Etusivu / MTT / Integroitu kasvinsuojelu Suomessa - Tila, tieto ja tulevaisuus, 21. - 22.11.2012

Integroitu kasvinsuojelu Suomessa - Tila, tieto ja tulevaisuus
21. - 22.11.2012 Jyväskylä, Hotelli AlexandraKaikessa kasvintuotannossa on käytettävä integroitua kasvinsuojelua  vuodesta 2014 alkaen.


Tietotapahtuma kokoaa yhteen kasvi- ja puutarhatuotannon toimijatahot. Tapahtuman aikana kartoitetaan yhdessä integroidun kasvinsuojelun (IPM) nykytilaa ja tietämystä, haasteita,  mahdollisuuksia sekä kehittymistä
. Tapahtuma on tarkoitettu viljelijöille ja kaikille muille IPM-tietoa tarvitseville ja tuottaville keskeisille tahoille kuten tutkimus, neuvonta, viranomaiset, kasvinsuojeluteollisuus sekä kuluttajat.

Ensimmäisen päivän ohjelmassa käsitellään integroidun kasvinsuojelun  nykytilaa ja olemassa olevaa tietämystä esittelemällä malliesimerkkejä torjunta-aineiden käytön kehityksestä ja integroidun kasvinsuojelun toteuttamisesta eri viljelykasveilla.

Ensimmäisenä päivänä avataan lisäksi Tietotori. Tietotorilla esitellään  IPM-portaali, joka tulee toimimaan integroidun kasvinsuojelun keskeisenä tietopankkina Suomessa. Tietotorille pyydetään esityksiä (mm. posterit, esittelyt, demonstraatiot, tiedotteet ja sähköiset materiaalit) avoimella kutsulla. Lisätietoja kohdassa Ilmoittautuminen ja yhteystiedot.

Toisena päivänä muodostetaan työpajoja, joissa pureudutaan integroidun kasvinsuojelun käytäntöjen ja toimijatahojen välisen yhteistyön kehittämiseen. Ensimmäisen työpajan alustuksena on asiantuntijoiden puheenvuoroja tuhoojien tarkkailuista ja ennustamisesta. Toinen työpaja aloitetaan tuottajien, neuvonnan ja tutkimuksen edustajien puheenvuoroilla.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma löytyy kohdasta Ohjelma.

Tapahtuma järjestetään osana Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa IPM-APU -hanketta (Puutarhaviljelyn IPM -testipenkki ja integroidun torjunnan kehittäminen direktiivin 2009/128 EY kansallisen toimintasuunnitelman (NAP) mukaisesti).


Ohjelma
Ilmoittautuminen ja yhteystiedot
Ajankohtaiset tiedotteet
Sivukartta
Yhteystiedot
Tietoja sivustosta
© Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT 2014