Etusivu / MTT / Testaus- ja kehittämispalvelut / Kasvinsuojelun testauspalvelut

Kasvinsuojelun testauspalvelut
Luonnonvarakeskuksessa tutkitaan kasvinsuojeluaineiden biologista tehokkuutta ja käyttökelpoisuutta sekä tehdään kasvinsuojeluaineiden jäämätutkimuksia kenttäkokein. Testauksia tehdään herbisideillä, insektisideillä, fungisideilla ja kasvunsääteillä lähes kaikilla avomaan viljelykasveilla.

Pohjoisen maatalouden erityispiirteiden tuntemus ja vankka kokemus kasvinsuojeluainetutkimuksissa luovat perustan luotettavalle toiminnalle. Tutkimukset tehdään EPPO:n ohjeiden mukaisesti, ja työssä käytetään vain korkealaatuisia laitteita, jotka kalibroidaan ja huolletaan säännöllisesti.

Suunnitteluun, aineiston käsittelyyn ja raportointiin käytetään kansainvälisesti tunnettua Agriculture Research Manager –ohjemistoa. Tutkimukset tehdään pääosin Jokioisilla ja muilla Luken tutkimuspaikoilla Piikkiössä, Ruukissa ja Ylistarossa.

Palvelemme myös  kasvinsuojeluaineiden tehokkuuden vyöhykearviointeihin liittyvissä kysymyksissä sekä teemme asiakastarpeen mukaisesti selvityksiä kasvinsuojeluun ja valmisteisiin liittyen. 

Ota yhteyttä
Anne Rahkonen
Puhelin 029 532 6268

Luonnonvarakeskus
Luonnonvarat ja biotuotanto
31600 Jokioinen
Puhelin (vaihde) 029 532 6000

EU-vyöhykejakokartta
GEP- ja GLP-hyväksytty tutkimusyksikkö
Julkisia koetuloksia
Torjunta-aineresistenssiriskit kasvinsuojelussa
Kasvinsuojelun neuvontapalvelut
Fungisidien vertailukokeet 2005-2008
Sivukartta
Yhteystiedot
Tietoja sivustosta
© Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT 2014