Takaisin
13.06.2014

Argumenttipankki auttaa lähiruoan tuottajaa markkinoinnissa ja kuluttajaa valinnoissa
Argumenttipankki auttaa lähiruoan tuottajaa markkinoinnissa ja kuluttajaa valinnoissa Mistä lähihunajan tuottaja löytää perusteita markkinoinnilleen? Miksi luonnonkalasta jalostetut lähituotteet tukevat ekologista kestävyyttä? Minkä vuoksi lähiruokaa ylipäätään kannattaisi suosia? Vastaukset löytyvät kaikille avoimesta Argumenttipankista.

Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvityshanke on koonnut Argumenttipankkiin kaikki tärkeimmät ekologisen kestävyyden mittarit.

Netistä löytyvän Argumenttipankin avulla lähiruoan tuottaja voi tunnistaa ja kehittää toimintansa ekologisia kestävyystekijöitä ja löytää perusteita tuotteiden ekologisesta kestävyydestä viestimiselle ja markkinoinnille. Kuluttajille argumentit antavat perusteita ekologisesti kestävän lähiruoan valintaan.

 Kestävällä lähiruoalla paljon hyviä vaikutuksia


Argumenttipankista selviää, että ekologisesti kestävä lähiruoka tukee kansallisia ravitsemussuosituksia terveyden ja ympäristön kannalta. Se edistää myös paikallisten luonnonvarojen kestävää käyttöä, luonnon monimuotoisuutta ja paikallisten ekosysteemipalvelujen hyödyntämistä. Kestävän tuotannon ja jalostuksen ilmasto-, rehevöittämis- ja kemikaalivaikutukset jäävät mahdollisimman vähäisiksi.

Tietoja Argumenttipankkia varten kerättiin neljältätoista suomalaiselta lähiruokaketjulta, joihin kuuluivat alkutuotanto-, jalostus-, pakkaus- ja kuljetusyrityksiä sekä kauppoja, ammattikeittiöitä ja lähiruokapiirejä.

Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvityshankkeen toteuttivat yhteistyössä Turun yliopiston Brahea-keskus, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT, Jyväskylän sekä Hämeen ammattikorkeakoulut (AMK). Hanketta rahoitti maa- ja metsätalousministeriön Lähiruokaohjelma.

Hankkeen laajempi selvitys julkaistaan MTT Raporttina kesällä 2014.

Argumenttipankkiin tästä linkistä >>

Lisätietoja:
professori Sirpa Kurppa, MTT, puh. 040 548 6968, etunimi.sukunimi@mtt.fi
projektipäällikkö Leena Erälinna, Turun yliopiston Brahea-keskus, puh. 040 684 7450, etunimi.sukunimi@utu.fi

Jaa |
Yhteystiedot
© Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT 2014