Takaisin
16.10.2000

Teppo Rekilä MTT:n turkistalouden tutkimusaseman johtajaksi
Teppo Rekilä MTT:n turkistalouden tutkimusaseman johtajaksi

FT Teppo Rekilä, 33, on nimitetty 1.11. alkaen Maatalouden tutkimuskeskuksen (MTT) turkistalouden tutkimusaseman johtajaksi Kannukseen.

Teppo Rekilä on aiemmin toiminut tutkijana Kuopion yliopistossa ja MTT:ssa sekä vetänyt turkistarhauksen kehittämisprojektia. Hänen koulutuksensa turkiseläintuotannon alalta on laaja. Hän valmistui turkiseläintenhoitajaksi Kannuksen maatalousoppilaitoksesta vuonna 1986 ja filosofian maisteriksi Kuopion yliopistosta vuonna 1992. Filosofian tohtoriksi Teppo Rekilä väitteli tarhakettujen hyvinvoinnista vuonna 1999 Kuopion yliopistossa. Väitöstyössään hän kehitti ihmispelkoa mittaavan testin ketuille. Se on luonnetesti, joka on otettu käyttöön siitoseläinvalinnassa Pohjoismaissa.

Tutkimustyössään Teppo Rekilä on keskittynyt kettuihin, niiden hyvinvointiin, lisääntymiseen ja ruokintaan. Hän on tutkinut myös yleisesti koe-eläinten hyvinvointia. Turkiselinkeinolle ominaista kansainvälisyyttä hän on noudattanut opiskelemalla ja työskentelemällä stipendiaattina Tanskassa ja Norjassa.

Teppo Rekilä on Suomen edustajana NJF:n (Nordiska Jordbruksforskares Förening) turkiseläinjaoston hallituksessa. Hän on jäsenenä turkiseläinten hyvinvointia käsittelevässä EU:n komission alaisessa komiteassa.

Turkistalouden tutkimusasema kuuluu MTT:n kotieläintuotannon tutkimusyksikköön. Tutkimusaseman tehtävänä on turkiseläinten, ensisijaisesti minkkien ja kettujen tuotantoon liittyvä tutkimus. Asemalla on 11 työntekijää, joista tutkijoita on 2.


Lisätietoja:
Teppo Rekilä, MTT, puh. (06) 8743 5421 ja 040 824 7821.


Jaa |
Sivukartta
Yhteystiedot
Tietoja sivustosta
© Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT 2014