Etusivu / Hankkeet / Kasvinsuojeluaineiden ympäristöriskien vähentäminen - PESTICIDE LIFE / Tapahtumat / Peltopäivät
Kuva: Pauliina Laitinen, MTT
Peltopäivät

Pellonpiennarpäivät
Hankkeessa mukana olevilla yhdeksällä tilalla järjestettiin kolmen kesän aikana pellonpiennarpäiviä, joilla tutustuttiin lähemmin tiloilla tehtäviin demonstraatioihin. Alla ovat tiedot peltopäivistä. Demonstraatiotilat-sivulla on peltopäiville tarkoitettuja esitteitä. Esitteet olivat tauluina lohkojen yhteydessä kesän aikana.

Tapahtumissa esillä olleen materiaalin löydät Julkaisuista. Kuvat tapahtumista löydät Kuva-albumista.

Kesän 2012 pellonpiennarpäivät

Jokioisten alueen pellonpiennartapahtuma

17.7.2012 Jokioisten pellonpiennarpäivä järjestettiin MTT:n tiloissa klo 18:00 alkaen. Puheenvuorot pidettiin Datum -talon auditoriossa, jonka jälkeen siirryttiin yhdessä peltolohkoille. Paikalla oli muassa hankkeemme tutkija Kati Räsänen, joka esitteli hankkeessa keväällä 2012 alkanutta ympäristöriskiselvitystä.

Alustava ohjelma:

18:00 - 19:00 Tietoiskut ja kahvitarjoilu Datum-talon auditoriossa
Tutkija Sanni Junnila: Miksi IPM? Ja peltolohkon esittely
Tutkimusmestari Suvi Hara: Mitä viljalohkoilta löytyi?
Tutkija Aino-Maija Mustalahti: Tuomikirvatilanne
Erikoistutkija Marja Jalli: Kesän kasvitautiriskit
Tutkija Heikki Jalli: Rikkakasveja riittää
Tutkija Kati Räsänen: Kasvinsuojeluaineiden ympäristöriskit
Tutkija Jaana Uusi-Kämppä: GlyFos –hankkeen esittely
19:30 Siirtyminen peltolohkolle

Lisätietoa löydät täältä. Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Etelä-Pohjanmaan alueen Pellonpiennartapahtuma

18.7.2012 Etelä-Pohjanmaan alueen pellonpiennarpäivä järjestettiin Ailan peltolohkolla Ylistaron Maataloustarvike oy:n yhteydessä (Osoite: Iivalantie 21, Ylistaro) . Hankkeemme tutkijat antoivat ajankohtaista tietoa kesän 2012 haasteista kasvinsuojelussa. Paikalle saattoi tuoda myös omia kasvintuhoojanäytteitä. Tietoiskujen jälkeen siirryttiin yhdessä läheiselle hankkeen demonstraatiolohkolle.

Ohjelma:

18:00 - 19:00 Tietoiskut ja kahvitarjoilu Datum-talon auditoriossa
Tutkija Sanni Junnila: Miksi IPM? Ja peltolohkon esittely
Tutkimusmestari Vesa Hietanen: Mitä viljalohkoilta löytyi?
Tutkija Aino-Maija Mustalahti: Tuomikirvatilanne
Erikoistutkija Marja Jalli: Kesän kasvitautiriskit
Tutkija Heikki Jalli: Rikkakasveja riittää
Tutkija Kati Räsänen: Kasvinsuojeluaineiden ympäristöriskit
19:30 Siirtyminen peltolohkolle

Lisätietoa löydät täältä. Tapahtuma löytyy myös Facebookista.

Muita tapahtumia kesällä 2012

4 - 7.7. Okra maatalousnäyttelyssä PesticideLifella on oma ständi, jossa muun muassa kasvitautidemonstraatioita.

10.7. Peltopäivä Stor sarvlaksissa Loviisassa. Hankkeen posterin esitteli tutkija Aino-Maija Mustalahti

11.7. Peltopäivä Västankvarnissa, Inkoossa. Viljelijöille suunnatussa koeruutujen katselutilaisuudessa Aino-Maija Mustalahti esittelee PesticideLife hankkeen posterin. Tapahtumassa käydään myös hankkeen demonstraatiolohkoilla.

31.7. Viljelyohjelmapäivä Hauholla PesticideLife hankkeella on oma ständi ja kasvintuhoojademonstraatioita.

10.8. RaisioAgron järjestämä Elonkierrostapahtuma. Kasvinsuojelun asiantuntijat puhuvat tuhohyönteistilanteesta.

16 - 18.8. Hankkeen edustajia on paikalla MTT:n osastolla Lepaan puutarhanäyttelyssä.

Kesän 2011 pellonpiennarpäivät
Loimaa 16.6.2011: Suorakylvö ja valkuaiskasvipäivä
PesticideLife osallistuu Suorakylvö- ja valkuaiskasvipäivään Loimaalla 16.6.2011. Valkuaiskasvit ovat tärkeitä välikasveja viljapainotteisessa viljelykierrossa. Viljan viljelijöitä rohkaistaan viljelemään myös valkuaiskasveja, jotka ovat tärkeitä proteiinin lähteitä rehutuotannossa. Ajo-ohjeet.

Inkoo 7.7.2011: Västankvarn peltopäivä
NSL ja Västankvarnin tila järjestävät Peltopäivän Västankvarnin tilalla Inkoossa 7.7.2011. Vierailijat toivotetaan tervetulleiksi tutustumaan useiden kasvintuotannon ja kasvinsuojelualan toimijoiden osastoille.  PesticideLife esittelee tilalla tehtäviä IPM toimenpiteitä ja kasvitautien ennustemallia. Ajo-ohjeet.

Ruudun reunalla -päivä Jokioisilla 19.7.
Tervetuloa Borealin ja MTT:n PesticideLife-hankkeen järjestämään Ruudun reunalla tapahtumaan tiistaina 19.7.2011 klo 10-14 Jokioisiin (Myllytie 10). Tarkemman ohjelman löydät MTT:n tapahtumakalenterista.
Ruudun reunalla on nähtävää ja kuultavaa kasvinjalostuksesta ja -tutkimuksesta sekä uusista lajikkeista ja kasvinsuojelun keinoista. Päivän aikana on opastettuja kierroksia lajike- ja kasvinsuojeluruuduilla, tietoiskuja sekä mahdollisuus tutustua Borealin laboratorioihin ja kasvihuoneisiin.
Mukana myös muita maatalousalan toimijoita ja ajankohtaista asiaa mm. lannoituksesta ja kasvinsuojelusta. Tapahtuman esite ja Leaflet.

Etelä-Pohjanmaa 27.7.2011: Pellonpiennarpäivä Talvitien tilalla Lapualla
Pellonpiennarpäivä järjestetään Etelä-Pohjanmaalla 27.7. klo 18 alkaen. Tapahtuman ohjelma ilmoitetaan myöhemmin. Ajo-ohjeet.

Menneet tapahtumat kesältä 2010
Pellonpiennarpäivä Isossakyrössä elokuun alussa
Hanketta esiteltiin Kari Vaismaan tilalla Isossakyrössä 3.8.2010. Tilalla tutustuttiin mm. monipuoliseen viljelykiertoon ja tuhoojaruiskutusten tehoihin käsitellyillä ruuduilla verrattuna käsittelemättömiin ruutuihin. Paikalla hanketta ja toimenpiteitä esittelemässä olivat Sanni Junnila, Vesa Hietanen, Irmeli Markkula ja Arjo Kangas
.

Koepäivä Stor Sarvlaksin tilalla
Keskiviikkona 7.7.2010 NSL:n järjestämässä koepäivässä Stor Sarvlaksin tilalla esiteltiin ajankohtaisia kasvinsuojeluasioita. Patrik Erlund esitteli PesticideLife-hanketta. Lisätietoja
.

Pellonpiennarpäivä Koskella Tl
Tiistaina 6.7.2010 järjestettiin pellonpiennarpäivä Heikki ja Marja Jallin tilalla Koskella Tl. Päivän aikana tutustuttiin mm. monipuolisen viljelykierron vaikutuksiin, tarpeenmukaiseen tuhoojatorjuntaan, kasvitautiennustemalliin ja täsmäsääaseman toimintaan. Tapahtumasta oli myös saman illan tv-uutisissa ja seuraavana aamuna Radio Vegassa.  Lisätietoja
.

PesticideLife mukana Pelto Tuottamaan -päivässä
PesticideLife-hanketta esiteltiin Pelto Tuottamaan -päivässä 1.7.2010. Tuorlan konehallilla kuultiin Marja Jallin ja Jaakko Laurisen pitämät esitelmät ja ja tutustuttiin näyttelyosastoihin. Peltokierroksella tutustuttiin mm. viljojen ja sokerijuurikkaan lajikekokeisiin. Tilaisuuden järjestivät MTT, Sokerijuurikkaan tutkimuskeskus ja Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitos Tuorla. Lisätietoja ja ohjelma. Ajo-ohje ja Tuorlan kartta
.

Peltopäivä Västankvarnissa
Tiistaina 22.6.2010 kello 13.00 pidettiin Västankvarnissa Inkoossa pellonpiennarpäivä. Päivässä tutustuttiin PesticideLife-hankkeen lisäksi Västankvarnissa oleviin peltokokeisiin.

PesticideLife mukana Vilja2010-tapahtumassa
PesticideLife-hanke oli mukana Vilja2010-tapahtumassa MTT:n osastolla Kotkaniemessä 17.6.2010. Lisätietoja tapahtumasta löydät Farmitista. Osastolta otettuja kuvia on hankkeen verkkoalbumissa.

Aloitussivulle
Sivukartta
Yhteystiedot
Tietoja sivustosta
© Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT 2014