Etusivu
In English
|
Tutkimushanke
IKI Egypti
Etusivu / Hankkeet / IKI Egypti / Tausta
Projektin tausta
Egyptin maatalouden tuotanto on laajentunut aavikoille. Se on olennainen osa paikallista maataloustrategiaa. Egyptissä on noin 90 milj. ihmistä ja viljelysmaata on vain noin 3,5 miljoonaa hehtaaria. Vaikka Egyptissä on keskimäärin 2,3 kasvukautta vuodessa niin viljelyala on henkeä kohden yksi alhaisimmista maailmassa ja uutta viljelymaata otetaan käyttöön aavikosta. Tässä projektissa kehitetään aavikoiden olosuhteisiin soveltuvia viljelykasveja, jotka kestävät kuivuutta ja suolaisuutta, ravinteiden hyödyntäminen on tehokasta, tuottoisuus korkeaa ja viljely kestävää. Hankkeen viljelykasvien valinta (sinimailanen ja härkäpapu) perustuu Egyptin keskeisimpiin maatalouden tarpeisiin. Molemmat kasvit ovat typpitaloudeltaan omavaraisia ja sopivat hyvin hiekkamaiden viljelyyn. Härkäpapu on tärkeä ruokakasvi Egyptissä ja sinimailanen sopii erinomaisesti hiekkamaan pioneerikasviksi. Hankkeen jalostus- ja viljelyteknologiaosan toteutuksessa vaaditaan menetelmien osaamista ja teknisten ratkaisujen tehokkuutta jota Luonnonvarakeskuksessa on.

Odotettuihin tuloksiin lukeutuvat uusien jalostumenetelminen oppiminen ja geneettisten resurssien entistä parempi hyödyntäminen valittujen viljelykasvilajien esijalostuksessa ja varsinaisessa jalostuksessa, yhteiset julkaisut soveltuvista ympäristön entistä viljelymenetelmistä uusilla viljelymailla, uusien lajikkeiden siementen parempi saatavuus, hiekkaisen maaperän viljelyn vesitaloutta parantavan maatalous-teknologian kehittäminen. Uusista menetelmistä tiedottaminen paikallisille toimijoille.

Projektin välittömiin hyötyihin kuuluu FCRI:n opiskelijoiden ja aloittelevien tutkijoiden harjoittaminen huippuluokan tutkimusmenetelmiin ja kansainväliseen yhteistyöhön. Myös koko ARC:n tutkimuslaitos hyötyy tulevaisuudessa lisääntyneestä kansainvälisen yhteistyön kapasiteetista. ARC:n toiminnan laajentamisen kautta perimmäiset hyödyt ovat pienviljelyn ja muun maataloustyön mahdollistaminen hiekkaisilla ja suolaisilla alueilla Egyptissä. Lisäksi pienet ja keskikokoiset yritykset saavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia kun biohiilen tuotanto ja kulutus otetaan laajasti käyttöön. Parannettu teknologia auttaa tulevaisuudessa saavuttamaan ympäristötavoitteita parantaen veden käyttötehokkuutta, vaikuttaen hillitsevästi ilmastonmuutokseen ja lisäten näin ruoan tuotannon jatkuvuutta.

  Oiva Niemeläinen
Yhteystiedot:

Oiva Niemeläinen
Luonnonvarakeskus
Luonnonvarat ja biotalous, Tuotantojärjestelmät
Tietotie 4
31600 Jokioinen
puh. 029 532 6389
oiva.niemelainen(a)luke.fi

Magdy Maher Mosad Mohamed
Field Crops Research Institute
Agricultural Research Center, Egypti
magdykomeha16(a)hotmail.com
In English
Linkkejä:

Agricultural Research Center

Field Crops Research Institute


MTT

Egyptin suurlähetystö, Helsinki

Ulkoasiainministeriö


IKI Facebook