Etusivu
In English
|
Haku
Tutkimus- ja kehityshanke
FoodAfrica
Etusivu / Hankkeet / FoodAfrica

Parempaa ruokaturvaa Itä- ja Länsi-Afrikkaan

FoodAfrica on tutkimus- ja kehitysohjelma, jolla parannetaan ruokaturvaa eli ruuan saatavuutta, turvallisuutta ja laatua Länsi- ja Itä-Afrikassa. Ohjelman tavoitteena on tarjota uutta tietoa ja työkaluja tutkijoille, päätöksentekijöille ja paikallisille viljelijöille ruokaturvan kehittämiseksi. FoodAfrica-ohjelmaa toteutetaan kuudessa maassa, joita ovat Benin, Ghana, Kamerun, Kenia,  Senegal ja Uganda.

Lue lisää ohjelmasta

FoodAfrica-ohjelmaa koordinoi Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT. Ohjelman kumppaneita ovat CGIAR-laitokset: Bioversity International, International Food Policy Institute (IFPRI), World Agroforestry Center (ICRAF), International Livestock Research Institute (ILRI), sekä Helsingin yliopisto ja Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK.

Ajankohtaista: Tiedote "Afrikalla on mahdollisuus ruokkia oma väestönsä"




FoodAfrica-ohjelman päärahoittaja on Suomen ulkoasiainministeriö


 

FoodAfrica in English
FoodAfrica en français
Turvallista ruokaa kestävästi ja kannattavasti – FoodAfrica-tutkimusohjelman tulokset auttavat viljelijöitä parantamaan Saharan eteläpuolisen Afrikan ruokaturvaa
Luke ja FARA neuvottelevat yhteistyöstä
Helpotusta piilonälkään
Kestävä ruoantuotanto Afrikassa tarvitsee tutkimusta ja koulutusta
Maitoketjun hometoksiinit kuriin Keniassa
FoodAfrica-seminaari 16.6.2014: Afrikan ruoka- ja ravinneturva
Jarkko Niemen blogi: Epävarmuus tulevasta rasittaa myös kehitysmaiden viljelijöitä
Global Finland: Riittävä ruuantuotanto vaatii tehokasta viljelyä
Martti Esalan blogi: Työ kehitysmaissa laajentaa maailmankuvaamme
Afrikan ensimmäinen kattava hivenainekartoitus tehdään suomalaisella asiantuntemuksella
Sukupuoli on aina huomioitava kehitysmaiden maatalouden tutkimuksessa
FoodAfrica on täydessä vauhdissa
Lue lisää FoodAfrica-ohjelmasta englanniksi