Etusivu
Peltokasvit
Puutarhakasvit
Jaa |
Palvelun tuottaa
Etusivu | Puutarhakasvit | Palvelut | Valiotaimituotanto
Valiotaimituotanto

Valiotaimituotanto on osa Maa- ja metsätalousministeriön säätelemää varmennetun lisäysaineiston ja taimituotannon järjestelmää. Valiotaimituotanto siirtyi Luonnonvarakeskukseen (Luke) 1.1.2015 MTTn, Metlan, RKTL ja Tiken Tilastopalvelujen yhdistyessä. Luke Laukaa puhdistaa ja ylläpitää valiotaimituotannon ydinkasveja ja tuottaa valiotaimiluokan emotaimia ensisijaisesti taimitarhoille. Valiotaimet tuotetaan vain tilauksesta ja taimien toimitusaika vaihtelee kasvin tilausmäärän ja halutun taimikoon mukaan.

Varmennetussa tuotannossa käytetään lisäysaineistona geneettisiltä ominaisuuksiltaan hyviksi todettuja ydinkasveja. Kasvit on puhdistettu emokasviaineiston mukana leviävistä kasvitaudeista ja -tuholaisista. Ydinkasveista alkaa tuotantoketju, jonka osia ovat valiotaimituotanto, varmennettujen käyttötaimien sekä testattujen käyttötaimien tuotanto.

Luke tarjoaa taimistoille uutuuksina FinE tuotemerkin saaneet perennat: asterit, kuunliljat, punavärimintut, komealuppion ja jaloauringonkukan. 

Uutuuksina valikoimaamme on tullut myös viherrakentamiseen soveltuvia, kotimaista alkuperää olevia, kuusen erikoismuotoja. Nämä myydään keväisin lisäysoksina, jotka kerätään Luken emopuukentiltä. Saatavana ovat nyt kartiokuusi, pöytäkuusi, tuulenpesäkuusi, surukuusi, kultasurukuusi sekä mätäskuusi. Lisätietoja uutuuksista löydät linkistä Tuoteluettelo.

Tarjoamme asiakkaillemme sopimuksesta myös FinE -kasvien sekä asiakkaiden omien aineistojen puhdistusta, testausta ja mikrolisäystä. 

 

Lisätietoja:

Luonnonvarakeskus (Luke) Laukaa, puh. 029 532 6000

Heikki Hokka, Jaana Laamanen ja Pirkko Pöyhönen


Tilausohjeet ja toimitusehdot
Jalostusmaksun perintä
Varmennetun lisäys- ja taimiaineiston tuotantoketju
Mikrotaimien ja mikropistokkaiden juurrutusohjeita
Kasperin palvelut
Tuotteet
Sivulinkki portaalisivulle Hae
Linkki www-sivulle Tuoteluettelo
Ajankohtaista
Adobe Portable Document Format Annala, Jollas, Vanhakaupunki – upeat, jalostetut syreenilajikkeet
Adobe Portable Document Format Näyttäviä uutuuksia koristepuuvalikoimassa
Adobe Portable Document Format Tutkimusraportti: Pistokaslisäyksen tehostaminen