Etusivu
Peltokasvit
Puutarhakasvit
Jaa |
Palvelun tuottaa
Etusivu | Muut palvelut | Kasvinsuojelun palvelut | Kasvinsuojelun tutkimuspalvelut | GEP- ja GLP-hyväksytty tutkimusyksikkö
GEP- ja GLP-hyväksytty tutkimusyksikkö

EU:ssa uusien kasvinsuojeluaineiden rekisteröintiin vaadittavat tehokkuus- ja jäämäkokeet on tehtävä kansainvälisten laatustandardien mukaisesti, jotta koetulokset olisivat eri jäsenmaissa vastavuoroisesti hyväksyttäviä.

Tehokkuuskokeita koskeva laatustandardi on nimeltään "Good Experimental Practice" (GEP) ja jäämäkokeita koskeva laatustandardi "Good Laboratory Practice" (GLP).

GEP- ja GLP-tutkimuksia tehdään äärioloissa

Suomi on Euroopan pohjoisin maatalousmaa. Pohjoisen lyhyt kasvukausi ja pitkä päivä luovat muusta Euroopasta poikkeavat olosuhteet kasvinviljelylle. Viljelykasvilajikkeet ja kasvinsuojeluongelmat poikkeavat muusta Euroopasta, ja myös kasvinsuojeluaineet toimivat usein poikkeuksellisesti näissä olosuhteissa. Täällä toteutetut tutkimukset tuottavat korvaamatonta tietoa kasvinsuojeluaineiden käyttäytymisestä pohjoisissa ääriolosuhteissa.

MTT on Euroopan pohjoisin ja Suomen ainoa tutkimusyksikkö, joka täyttää molemmat EU:n kasvinsuojeluaineiden testaukselle asettamat GEP- ja GLP laatustandardit.

MTT:n kasvinsuojelussa alettiin valmistella GEP- ja GLP-vaatimukset täyttävää laatujärjestelmää vuonna 1995, ja 3.2.1999 maa- ja metsätalousministeriö myönsi MTT:lle GEP-hyväksynnän. GLP-valtuutuksen Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus myönsi 16.2.2001. Viimeksi GEP-hyväksyntä uusittiin vuonna 2011 ja GLP hyväksyntä 2014.

Tarkastusviranomaisten suorittamissa tarkastuksissa MTT:n tehokkuustestauksen todettiin täyttävän GEP-vaatimukset vuodesta 1998 alkaen, ja jäämätestauksen täyttävän GLP-vaatimukset vuodesta 1999 alkaen.


Suomi sijaitsee lähes kokonaan 60:nnen leveyspiirin pohjoispuolella. Muista pohjoismaista poiketen Suomen ilmasto on melko mantereinen, jolle luonteenomaisia ovat kylmät, lumiset talvet ja lämpimät, kuivat kesät.
Kasperin palvelut