Rehutaulukot etusivu

Rehutaulukot

Ruokintasuositukset

Tietosiilo

EtusivulleEtusivulle
Tietoa palvelustaTietoa palvelusta
PalautePalaute
In EnglishIn English

HakuHaku
Tietoa palvelusta
Rehuarvotyöryhmä
Rehutaulukot
Ruokintasuositukset
Tietosiilo

 

Palvelun tuottaaTietoa palvelusta


Rehutaulukot etusivu » Tietoa palvelusta

Tässä verkkopalvelussa esitetään viralliset Suomessa käytettävät kotieläinten rehujen rehuarvot ja niiden laskentaperusteet sekä ruokintasuositukset. Rehuarvotyön tavoitteena on kuvata rehujen suhteellinen tuotantovaikutus mahdollisimman oikein.

Tasapainoinen ruokinta edistää kotieläinten hyvinvointia, parantaa kotieläintuotannon taloudellista tulosta ja lisää ravintoaineiden hyväksikäyttöä, jolloin tuotannon ympäristöön kohdistuva ravinnekuormitus pienenee. Rehuarvoja käytetään mm. rehujen hinnoittelun perusteena ja kotieläinten ruokinnansuunnittelun lähtötietoina.

Luonnonvarakeskus (Luke) (ennen 1.1.2015 MTT Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) vastaa Rehutaulukoiden ja ruokintasuositusten ylläpidosta MMM:n toimeksiannosta (Maa- ja metsätalousministeriön asetus 548/2012 rehualan toiminnanharjoittamisesta). Rehuarvotyötä MTT:ssä koordinoi prof. Marketta Rinne ja työn tukena toimii tutkimuksen ja hallinnon asiantuntijoista koostuva Rehuarvotyöryhmä.


Rehuarvotyöryhmän jäsenet

Rehutaulukoita ja ruokintasuosituksia päivitetään jatkuvasti tutkimustiedon kertyessä. Rehutaulukot ja ruokintasuositukset -julkaisusta oteaan uusi painos keskimäärin 2-3 vuoden välein. Verkkopalvelua voidaan päivittää vuosittain. Uudistukset esitellään alkuvuonna ja ne astuvat voimaan syksyllä seuravaan sisäruokintakauden alkaessa.


Näin viittaat rehutaulukoihin:

Luke 2018. Rehutaulukot ja ruokintasuositukset.  Luonnonvarakeskus. [viitattu x.x.201x]. Saatavissa: http://www.luke.fi/rehutaulukot.

Luke 2018. Feed tables and nutrient requirements. Natural Resources Institute Finland (Luke). [cited x.x.201x]. Available at: http://www.luke.fi/feedtables