Rehutaulukot etusivu

Rehutaulukot

Ruokintasuositukset

Tietosiilo

EtusivulleEtusivulle
Tietoa palvelustaTietoa palvelusta
PalautePalaute
In EnglishIn English

HakuHaku
Ruokintasuositukset
Märehtijät
Siat
Siipikarja
Turkiseläimet
Hevoset

 

Palvelun tuottaaHevosten lihavuuskuntoluokitus


Rehutaulukot etusivu » Ruokintasuositukset » Hevoset » Hevosten lihavuuskuntoluokitus
  1. Hyvin laiha

Nahka kylkiluiden päällä on tiukka ja okahaarakkeet selvästi näkyvissä, rasvakudosta ei ole tai se on ohut. Kaula on kuihtunut.

 

  1. Laiha 

Kylkiluut ja okahaarakkeet ovat selvästi näkyvissä. Rasvakerros kylkiluiden päällä on ohut. Kaula on kapea ja löysä.

 

  1. Kohtalainen 

Kylkiluut ovat heikosti nähtävissä. Selkäranka peittynyt, mutta okahaarakkeet ovat tunnettavissa.  Kaula on kapea mutta kiinteä.

 

  1. Hyvä 

Kylkiluut ovat peitossa ja helposti tunnettavissa. Okahaarakkeet ovat peitossa, mutta tunnettavissa. Selkärangan kohdalla ei ole vakoa, selkä on tasainen. Lantio on rasvakerroksen peittämä ja pyöreä. Kaula on kiinteä, ei harjamainen.

 

  1. Lihavahko 

Rasva kylkiluiden päällä tuntuu pehmeältä. Rasvaa alkaa kertyä sään ympärille, kyynärpään taakse ja kaulaan. Rasva hännän tyvessä on pehmeää.

 

  1. Lihava

Kylkiluiden tuntemiseksi täytyy painaa niiden päällä olevaa rasvakerrosta. Selkärangan kohdalla on vako. Lantion ympärillä ja hännän tyvessä rasva on pehmeää. Rasvaa on kertynyt sään ympärille, kyynärpään taakse ja kaulaan.

 

  1. Hyvin lihava

Kylkiluiden tuntemien on vaikeaa tai mahdotonta. Vako selkärangan päällä on syvä. Rasva hännän tyvessä on hyvin pehmeää ja pullottavaa, samoin sään ympärillä, kyynärpään takana ja kaulassa. Kaula on leveä, kiinteä ja harjamainen, rasvapoimuja.