Etusivu / MTT / Esittely / Toimipaikat / Mikkeli
MTT Mikkeli

Mikkelissä tutkitaan luomutuotantoa sekä kestäviä tuotantojärjestelmiä. Työskentelemme Mikkelin Rantakylässä Karilan tutkimusasemalla sekä Mikkelin yliopistokeskuksen kampuksella.

Tutkimusryhmä keskittyy kestäviin ruokajärjestelmiin, ravinteiden kierrätykseen, luonnonmukaiseen kasvintuotantoon, bioenergiaan ja erikoiskasvien tuotantoon sekä näiden tuotteistamiseen ja markkinointiin. Kasvintuotannossa painopiste on kestävissä viljelyjärjestelmissä ja niiden energia- ja ravinnetalouden kytkemisessä tuotantojärjestelmiin, sekä maa-kasvisysteemien kysymyksissä.

Mikkelissä on MTT:n omaa luonnonmukaisesti ja tavanomaisesti viljeltyä peltoa sekä puutarhoja. Vuonna 1987 käynnistettiin tilatutkimustoiminta, josta on kehitetty menetelmällinen erityisosaamisen ala, jota sovelletaan kymmenillä maatiloilla. Tutkimuskohteina ja kokeiden sijoituspaikkoina ovat olleet maatilat ja esimerkiksi kunnan ruokajärjestelmät.

Mikkelissä on huippuosaamista maa- ja elintarviketalouden ympäristökuormituksen ja ravinnetalouden sekä nurmipalkokasvipohjaisen rehuntuotannon alueilla. Erityisosaamistamme ovat ravinnetalouden kysymykset, kuten mykorritsa, ravinnetaseet, peltoekosysteemin typen kierto, sekä energia ja ravinteiden kierrätys ruokajärjestelmissä. Erityisiä osaamisalojamme ovat myös kasvien endofyyttiset sienet, yrtti- vihannes-, ja marjakasvien viljely, ekotuotteiden markkinointi, maaseudun kehittäminen ja Luoteis-Venäjän maatalous.

Asiakaspäällikkönä on vanhempi tutkija Harri Huhta.

Osoite:

MTT Mikkeli
Lönnrotinkatu 3
50100 Mikkeli

Henkilöstön yhteystiedot
Ajo-ohje MTT Mikkeli, Karilantie
Ajo-ohje MTT Mikkeli, Yliopistokeskus
Etelä-Savon elintarvike- tutkimuksen strategia (Pdf)
Sivukartta
Yhteystiedot
Tietoja sivustosta
© Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT 2014