Etusivu
Front pageEtusivu
Leirikoulut
Lähimaatilat
Elonkierto
Oppimateriaalit
Linkit
Etusivu > Elonkierto
Maatalous tutuksi Elonkierrossa

Elonkierto on MTT:n perustama maatalousaiheinen esittelypuisto. Puisto sijaitsee Loimijokilaaksossa Jokioisissa, keskellä maatalouden muovaamaa kulttuurimaisemaa. Elonkierto on mukava tapa oppia, miten ihminen ja luonto toimivat yhdessä. Puistossa näet, miten maataloutta tutkitaan ja miten tutkimus siirtyy käytäntöön.

Puisto on perustettu Ojaisten peltoalueelle. Alue on kooltaan 20 hehtaaria, josta peltoa on 15 hehtaaria. Elonkierros tehdään kahden kilometrin pituista polkua pitkin. Kierros alkaa maatalouden historiasta, perinteisten riukuaitojen ympäröimiltä peltotilkuilta ja päättyy maatalouden tulevaisuuden näkymiin miehittämättömine traktoreineen. Esittelytaulut helpottavat kohteisiin tutustumista. Reitistöä täydentävät levähdyspaikat.

Puisto on osa MTT:ssä tehtävää tutkimusta, jossa kehitetään menetelmiä maatalouden ympäristökysymysten arvioimiseen ja ohjaamiseen. Puiston on suunnitellut ja toteuttanut MTT:n Jokioisten kartanot. Puiston tarjontaan voit tutustua tarkemmin sen omilla www-sivuilla.